DIVERSE UNIVERSE

“Mąstyk globaliai – stebink lokaliai” su tokiu šūkiu į sostinę atklydo performansų festivalis DIVERSE UNIVERSE. Sakyčiau pateisino savo šūkį..
Tai gal trumpai apie patį renginį. Atsibeldžiau čiučiuką pavėlavęs tiesiai į beįsibėgėjantį Beno Šarkos pasirodymą „A gu gu”. Šį pasirodymą mačiau tarsi pirmą kartą, nors iš tikrųjų antrą. Dėl tos atminties spragų, daugelis vaizdų sukėlė “dejavu” jausmą;) Pasirodyme daug skirtingų personažų, daug dužusių vyno butelių, improvizuotų muzikos instrumentų, žirafų.. vienu žodžiu toks chaosėlis, lyg ir be siužeto arba ne man suprast. Toliau siauro ir tamsaus koridoriaus gale vieno iš užsieniečių pasirodymas – pusplikis vyrukas paslėpęs veidą po užtempta koine bei prisirišęs lempą prie galvos kažką vaizdavo ten, šnypštė. Pasirodymą dėl siauro koridoriaus patogiai stebėt galėjo gal dešimt procentų atvykusių į renginį. Sekantis buvo kažkoks lietuvis su kauke ir garsiakalbiu, labai monotoniškai skaitė maldą ar giesmę, girdėjau tik “Marija Marija”. Neužilgo atsibodo tai ėjau pažvalgyt aplinkos. Tame pačiame siaurame, bet ištuštėjusiame koridoriuje užtikau tatuiruotą dėdulę besiskutantį barzdą, pasirodo čia ir prasideda sekantis užsieniečių performansas. Šitas epizodas buvo toks šiurpokas, tas vyrukas nusiskuto, išsivalė dantis, išsitraukė švirkštą ir šiknon susileido kažkokio skystimėlio, tada padaręs kažkiek atsispaudimų bandė tuo pačiu švirkštu iš venos prisisemt kraujo. Ale sunkiai jam tai sekės, tai vienas filmuotojas metė kamerą ir puolė tam užsėniečiui drebančiom rankom į pagalbą, greitai švirkštas buvo pilnas. Tuo krauju apliejo žurnalų skiautes, sumetė į kibirą ir sudegino.. Viso pasirodymo metu kitas dėdulė šalimais melancholiškai brazdino bosinę gitarą, šita dalis visai neblogai.

Žiūrovų vėlgi buvo tiek kiek tilpo. Sekanti pasirodė smulkutė korėjietė – prisėdus didžiojoje erdvėje ant žemės pusvalandį darkė lėlę barbę. Toks nuobodokas pasirodymas, užtat žiūrovų telpa kiek nori:) Dar koncertų salėje vyko pora pasirodymų kurių nestebėjau. Vieno jų metu, kaip suprantu keletas užsieniečių grojo kažką, begrodami išderino visą garso aparatūrą ir jos nustatymus sunkiai ruoštus per soundčekus grupėms Rumunija bei Vilkduja (pastarieji nebuvo labai tuo patenkinti). Na bet prieš prasidedant muzikinei renginio daliai, visi užsieniečiai susirinko didžiojoje erdvėje bendram performansui. O ten tai jo, net nežinau kaip komentuot, chaosas.. gal tegul fotkės kalba apie šitą dalį.. 😀 Na o renginį užbaigė muzika. Rumunijai tiesa sakant nelabai ten su ta muzika sekėsi (kaip suprantu pagrinde dėl visokių techninių nesklandumų), nors šią grupę labai mėgstu, bet to pasirodymo klausyt buvo sunkoka – visi instrumentai skambėjo kas sau.. Po jų Vilkduja, šiems iš to pykčio dėl nesklandumu pavyko pasirodyt sakyčiau labai puikiai pagal tą situaciją, išnaudojo pyktį visu garsumu:)
Viskas, laikas namo. Žemiau fotkės, tik siūlau silpnų nervu žmonėms atsargiai žiūrėt 😉

← Previous post

Next post →

3 Comments

  1. Odeta

    Labai dailiai, Simuti. Labai. Kažkaip stebini ir stebini vis.

  2. super įamžinti momentai gerai!

  3. Ale gi “kaiiii” ligoniai :)))

Leave a Reply

%d bloggers like this: