Taigi, jau kelios savaitės kaip mes Vietname. Ir keliaujam. Keliaujam su motocikliuku, kurį nusipirkom Saigone.priplaukelis-1000

 

Vietname gan populiaru yra, nusipirkus motociklą ar motorolerį Saigone, važiuoti į Hanojų (arba atvirkščiai). Motocikliuką galima nusipirkti iš kitų, pabaigusių kelionę, keliautojų labai pigiai – už 2-300 dolerių. Bet tikėtina, kad pigus bus kinietiškas  ir smarkiai sudrožtas, teks taisyti kiekvienam sustojime ir t.t. Tad mes nusipirkom naują Vietnamietišką Detech (kažkokio legendinio Honda Win kopija) su 130cc varikliuku už 700 dolerių. Baigę kelionę viliamės jį parduoti už 60 proc. kainos).

priplaukelis-1007

Motociklui, kaip ir priklauso, davėm vardą – Priplaukėlis (nes turėjau “Docker” lipduką iš kažkurios IT konferencijos, kuris labai tiko paslėpti kitam lipdukui su kažkokiu numeriu). Jau spėjom nudardėti virš tūkstančio kilometrų vingiuotais ir kalvotais Vietnamo keliukais. Kol kas Priplaukėlis veža labai patikimai, nepasitaikė kalvos į kurią kiltų sunkumų įvažiuot. Važiuojam gan lėtai – max 40-50kmh, nes arba labai vingiuoti keliukai arba pilna duobių, o miestuose retai kada gali įsibėgėt virš 30kmh.

Birbinom po Saigono priemiesčius #woodenbridge

A post shared by Simonas Rupšys (@simonas.rupsys) on