Mėnuo Juodaragis XII

Paskutinį vasaros savaitgalį Zaraso saloje praūžė dvyliktasis nepriklausomos muzikos ir šiuolaikinės baltiškos kultūros festivalis „Mėnuo Juodaragis“. Atvykom penktadienį vakarop, pasistatėm palapines “ramiajiame” kempinge ir pirmyn į festivalį. Pirmas pasirodymas ant kurio “užsiroviau” buvo legendiniai metalistai Katedra. Po šio šou, kaklas dar porą dienų sunkiai lankstėsi. Sekantys buvo australai Dandelion Wine, gal buvau kiek pavargęs po Katedros, tad аustralai neperlabiausiai tesužavėjo. Tačiau po jų grojo labai mėgiama ir laukiama grupė “Of the Wand and the Moon”, ir tikrai neteko nusivilti, labai džiaugiuosi juos išgirdęs gyvai. Vėliau prieš miegą dar užsukau paklausyti “oorchach” elektrinio skambesio ir tada jau miegot:)

Kitą diena daug vaikštynių po amatų kiemą, kur veiksmo tikrai netrūko– vienam gale tąsomi bulvių maišo dydžio muilo burbulai, netoliese šaudynės iš lanko, arčiau centro gaminamos šiaudinės skulptūrėlės, visi norintieji mokomi pinti k0kias tai spalvotas virveles, kunkuliuoja katilas dažų kur spalvojami rūbai – batik, ir taip toliau. Iš muzikinės programos tądien maloniai nustebino smulkutė italė pakimusiu balsu – Roma Amor, iki šiol skamba ausyse melodingos dainos. Taip pat puikiai pasirodė Vilkduja, nepaisant to, kad po kelių atliktų dainų lietus pagadino klavišinį sintezatorių, ar kaip ten tas aparatas vadinasi:)

Na o sekmadienį ruošiamės namo, dar spėjau paklausyt kelias popietines grupes, tai kažkoks kolektyvas “Ale Va”, berods kauniečiai, visai patiko, taip gaivinančiai linksmai pagrojo padainavo.

Viskas, buvo puiku:)

← Previous post

Next post →

1 Comment

  1. Vienuolikta nuotrauka gražiausia.

Leave a Reply

%d bloggers like this: